Op de hoek van iedere straat staan kleine geïmproviseerde restaurantjes met de lekkerste gerechten. Vietnam kent een rijke historie van meer dan 4000 jaar met veel culturele invloeden uit o.a. China, Japan en Frankrijk en dit zie je terug in de gerechten.

Wie door Vietnam reist, zal in iedere regio andere gerechten tegenkomen. Iedere stad heeft “zijn” traditionele gerecht waar ze ontzettend trots op zijn. Zo eet je de beste Bún chả in Hanoi en voor Cao lầu moet je in Hoi An zijn. Tijdens onze reis van Noord naar Zuid Vietnam hebben wij nieuwe smaken en unieke foodbelevingen ontdekt.

Reserveer een tafel

1. Gefrituurde rijst uit de Mekong

Bestel gefrituurde rijst (Xoi chien phong) in de Mekong en je wordt compleet verrast als ze het serveren.

In het zuiden van Vietnam maken ze een beslag van plakkerige rijst en suiker. Als ze dit frituren draaien ze het beslag continu rond. De korst blaast zich langzaam op en wordt zo groot als een basketbal.

Gestoomde Vis

2. Miss Ly gestoomde vis in bananenblad

Miss Ly in Hoi An was een van onze favoriete restaurants in Vietnam. Het restaurant zat bom vol met locals en wij moesten ruim een half uur wachten voordat er een tafel vrij was.

Onze favoriet: Vis gestoomd in bananenbladeren. Bij het openen van de bananenbladeren kwam meteen de geur van gember en citroengras vrij. De vis was gemarineerd in een currypasta waar voornamelijk de citrus goed naar voren kwam. Dit was zo belachelijk lekker! Mocht je ooit in Hoi An zijn: Miss Ly!

2. Miss Ly gestoomde vis in bananenblad

Miss Ly in Hoi An was een van onze favoriete restaurants in Vietnam. Het restaurant zat bom vol met locals en wij moesten ruim een half uur wachten voordat er een tafel vrij was.

Onze favoriet: Vis gestoomd in bananenbladeren. Bij het openen van de bananenbladeren kwam meteen de geur van gember en citroengras vrij. De vis was gemarineerd in een currypasta waar voornamelijk de citrus goed naar voren kwam. Dit was zo belachelijk lekker! Mocht je ooit in Hoi An zijn: Miss Ly!

Gestoomde Vis

3. Vietnamees ontbijt

Good morning Vietnam! Wat ons betreft is er geen beter ontbijt dan de  Vietnamese Phô.

Phô, is naast de springroll het bekendste gerecht van Vietnam. Het nationale gerecht van Vietnam kent verschillende varianten, maar de phô ga (kip) is onze favoriet! De lekkerste Phô eet je bij een van de streetfood tentjes in old quarter Hanoi.

Pho
Zeeslak Ho Chi Minh

4. Zeeslakken Ho Chi Minh

Ok, eerlijk is eerlijk, wij werden niet direct enthousiast toen dit gerecht op tafel kwam. Maar als je voor het eten in Vietnam bent en de locals zien dit als delicatesse, dan moet je wel. Wij bestelden iets willekeurigs van de kaart en kregen een slak zo groot als onze handpalm op tafel. Vrij indrukwekkend!

De slak was gemarineerd met vissaus, chilipeper & knoflook en daarna gegrild op de barbecue. Hoewel wij de eerste hap met tegenzin namen, hebben we er daarna om moeten vechten. Dit was echt heel erg lekker!

4. Zeeslakken Ho Chi Minh

Ok, eerlijk is eerlijk, wij werden niet direct enthousiast toen dit gerecht op tafel kwam. Maar als je voor het eten in Vietnam bent en de locals zien dit als delicatesse, dan moet je wel. Wij bestelden iets willekeurigs van de kaart en kregen een slak zo groot als onze handpalm op tafel. Vrij indrukwekkend!

De slak was gemarineerd met vissaus, chilipeper & knoflook en daarna gegrild op de barbecue. Hoewel wij de eerste hap met tegenzin namen, hebben we er daarna om moeten vechten. Dit was echt heel erg lekker!

Zeeslak Ho Chi Minh

5. Egg koffie

Wie gooit er nou eidooiers in zijn koffie? Nou de Vietnamezen dus! En dat beviel ons zo goed, dat wij deze koffie ook op onze kaart hebben gezet. Vietnam heeft een sterke koffiecultuur, in vrijwel iedere straat vind je hippe koffietentjes.

De egg koffie is een van de populairste koffies. Ze gebruiken hiervoor 2 eidooiers, karamelsiroop en gecondenseerde melk. Erg zoet, maar super lekker!

Vietnamese koffie

Deze vijf foodbelevingen hebben ter inspiratie gediend van het nieuwe menu voor NOMADS: Vietnam.
We hopen dat ervan zult genieten!

Wil je dit zelf meemaken? Dat kan vanaf 4 januari 2020 bij NOMADS Amsterdam.

Reserveer nu een tafel